Šta to nama nedostaje?

U subotu 23.10.2021.godine  u sali doma kulture održan je Forum (zbor)građana,u organizaciji UNDP-a , gradskih službi i VMZ.Koncepcija sastanka odlično osmišljena,gdje građani predlažu i biraju projekte.


  Bila je to odlična prilika da svi prisutni predlože ono što smatraju da je prioritet,a zatim da svi glasaju i izaberu prioritete.
  Naravno da su preovladavali prijedlozi za puteve,vodovod, ali i naše udruženje žena se borilo za svoje prostorije.Čini mi se da su se i izborile.
 Iako su komentari često bili pristrasni,sama koncepcija glasanja gdje su svi prisutni glasali za tri projekta omogućila je da se kao prioritet izglasaju stvarni prioriteti prije svih rješavanje vodosnadbijevanja.

Treba reći da je odziv bio vrlo slab obzirom da se radilo o projektu u kome bi UNDP učestovao 27.000 km+PDV.Ako jedan ovako lijepo i demokratski osmišljen projekat u kome građani predlažu i biraju prioritete nije bio dovoljan razlog da veći broj građana odazove se na ovaj sastanak onda smo jasno poslli poruku…da mi ovdje nemamo većih  problema.
Mnogo je lakše ležati na minderu i prozivati predsjednika i mjesnu zajednicu.Poruka ovoga sastanka bi  mogla biti da se morate boriti i pokrenuti ako želite promijeniti  i realizovati neke za Vas važne projekte.
Ili kako reče narodna mudrost:
“Neke se bitke moraju voditi više puta da bi se dobile”

Komentari