Porodilište za Stjepan Polje ?

Prošlo je nekoliko dana od kada je Avaz objavio članak o Mirsadu Dogdiću,RVI  iz Malešića,koji je povremeno angažovan zadnjih  pet godina u našoj školi, u Donjoj Lohinji .

Radio je on sve poslove na održavanju škole,bio i ložač i čistač  ali  i sve druge poslove zavisno od potrebe… pa i to da je vodio folklornu sekciju.Digla se bura  ovih dana u Gračanici zbog  Mirsada Dogdića, 44-godišnjeg ratnog vojnog invalida iz Malešića,a onda se sve smirilo,niko se ne oglašava ni boračke organizacije, ni političke stranke nemaju onih saopštenja ,kao da su svi zaboravili  da je Dogdić  kao 17-godišnjak uzeo pušku i otišao da brani BiH,.. tri puta je ranjavan.
http://avaz.ba/vijesti/bih/347291/mirsad-dogdic-iz-gracanice-ogorcen-za-rvi-nema-mjesta-ni-da-cisti-u-skoli

Bolja od njega bila je supruga bivšeg direktora te škole Ifada Kruškića. Paradoksalno je da se u komisiji za bodovanje našao upravo Ifad Kruškić, što je kod Mirsada izazvalo sumnju u regularnost rada komisije.
Nemože čovjek a da se ne zapita koja je to stručna sprema potrebna za čistačicu i kako neko moze imati vise bodova od ratnog vojnog invalida, koji vec pet godina povremeno radi u školi.Naravno primijenjen je isti metod bodovanja kao i u svim slucajevima gdje su kadrovi iz Stjepan Polja.Valja reci i istinu, koju svi znaju i  ćute, a to je, da rodni list iz Stjepan Polja  uvijek donosi prednost u bodovanju.Direktori javnih ustanova ,upravni odbori,članovi upravnih odbora,policijski sluzbenici,dom zdravlja,..dakle sve ono što je na bijelom hljebu, krcato je kadrovima iz Stjepan Polja.Ovo je poziv istrazivačkom novinarstvu da naprave članak o ovom “fenomenu”.Ovo je poziv nadleznom kantonalnom ministarstvu i pravosuđu da se oglase i povedu istragu o slucaju RVI iz Malešića i zapošljavanju po školama.Proći će mnogo vremena dok se to ne desi .Mnogo je brze i jednostavnije ,ali i efikasnije,napraviti porodilište u Stjepan Polju .Sutra bi svako dijete imalo rodni list na kome bi pisalo da je rođeno u Stjepan Polju.Danas je to jači dokument od bilo kakve  diplome.

Komentari