Položen kamen temeljac,za gradnju nove škole.

Danas 08.07.2022.god.u 10 sati,u dvorištu naše  osnovne škole,uz prisustvo,Direktora Druge osnovne  Škole Ifada Kruškića,i većeg broja direktora osnovnih škola ,sa naše općine, zatim delegacija Gradske uprave koju je predavljao Nihad Krajinović,  predsjedavajuci OV,delegacija Medžlisa  IZ Gračanica koju je predvodio glavni imam Smajo efendija,Delegacije kantona koju su predstavljali savjetnik premijera Hasan Ferhatović,i ministar  obrazovanja i nauke Ahmed Omerović,Federalnog poslanika Rahima Gađžića,i većeg broja učenika i roditelja ,zatim predstavnika medija svečano je položen kamen temeljac za gradnju nove škole.


Prije samog polaganja kamena prisutnima su se obratili,Direktor škole,Predsjedmik Mjesne zajednice,predsjednik medžlisa IZ,Presjedavajuci OV,i na kraju Ministar Obrazovanja i nauke.
Svi su se složili o važnosti gradnje ovog objekta,i poželjeli  što skorije otvorenje škole i njen dug i uspješan rad sa što većim brojem  učenika.


Nakon polaganja kamena temeljca,zvaničnici i gosti,ali i veći broj Lohinjaka prešli su u salu doma kulture gdje u organizaciji udruženja žena Ruža, organizovan ručak i druženje.

Komentari