Ko će kome ako neće svoj svome.

Sjećate li se ovog dokumenta?

Negdje oko sedam hiljada maraka je odobrila kantonalna vlada  i sada već bivši ministar Hasan Ferhatović na ime utopljavanja i rekonstrukcije škole u Donjoj Lohinji.Preciznije odluceno je da se nabavi nova stolarija.Odluka je donesena početkom desetog mjeseca  prosle godinre i vrlo brzo je realizovana.

Ovo je sigurno novi način utopljavanja,a trgovi na fasadi su mnogo veći od zadnjeg granatiranja negdje pred kraj rata,Sada je škola postala odlično sklonište za manje ptičice u ovim zimskim danima pa treba pohvaliti humanu stranu ovoga projekta.


Tragovi “utopljavanja” su vidljivi na cijeloj školi ,a posebno se ističu klupe od balvana koje djeca koriste za odmor i  užinu.Ovi stari trupci lijepo bi se uklopili pred  gradkim školama ili čak pred onom novom u Stjepan Polju koju od milja prozvaše “turski koledž” a gdje je naša vlada utrosila nekoliko stotina hiljada KM.Zaista ovaj retro stil je toliko poseban da ga ovakvog nema ni u Afričkim zemljama.Uvredljivi grafiti pisani tokom izbora jedva se i primjecuju.Naravno nije slucaj sa grafitima koji nisu politički .Oni se ne uklanjaju.

Ovi grafiti u dvorištu škole nikoga ne uznemiravaju,oni ne vrijeđaju politicare i oni se ne uklanjaju.Naravno odgovorni u školi uvijek mogu reći da neznaju ko je “maštoviti slikar”.
Ali čemu onda služe ove skupe kamere?

Dakle video nadzor postoji,ali je on tu samo da bi neko prodao kamere.Naša škola je izgledala mnogo ljepše prije dvadeset godina kada su je obnovili Italijani.Svuda okolo vide se tragovi ne brige i javašluka.Ko je odgovoran za ovakvo stanje?Vjerovatno direktor i upravni odbor škole i ovo je poziv da se nadležni napokon počnu miješati u svoj posao.Mnogo je  važnije izgleda ko loži vatru u ovoj školi,pa nakon skandala sa otpuštanjem demobilisanog borca Sarajevsko Oslobođenje objavilo je još skandaliozniji  članak sa direktorom ove škole,gdje je za ložača postavio rođenog brata.
Kaže direktor  za oslobođenje sledeće:

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/clan-skolske-komisije-na-konkursu-izabrao-suprugu

”Uskočio” brat

– I moj brat je bio bez posla, a morali smo nekoga angažovati da radi i zaista nije bilo nikog drugog iz tog mjesta ko bi radio. Čak sam i ja sam prošlog vikenda išao ložiti vatru da ne smrznu instalacije u školi. Moj brat nije zaposlen, nego je samo angažovan do okončanja procedure, pravda se Helić.

Ovo je slika dvorišta je  dokaz da je ložač direktorov brat.Takve će sutra biti i stepenice koje ce čistiti direktorova žena.Neprestano slušamo koliko je pepeo kancerogen ,a kod nas je deponija u dvorištu pored staze kopju djeca svakodnevno koriste.

Ova druga slika je nastala dok je vatru lozio demobilisani borac iz Malešića…NIJE SVEJEDNO.

Gospodine Heliću..”To mjesto”  ,kako ga nazvaste ,ima svoje ime i zove se Donja Lohinja.Nije istina da u “tome mjestu” nema “onih “koji bi rado ložili vatru u školi i našli uhljebljenje na drzavnim jaslama.Ima “onih” koji su obišli sva ratišta u proteklom ratu i još su na birou.Njihova neserca je u tome što nemaju brata direktora škole.Ako ne vjerujete našem portalu onda nedjeljom stanite pored Etne,gdje dolaze Kantićevi autobusi  i pogledajte onu omladinu kako zauvijek odlazi.Pitajte dali  ima  neko iz Lohinje? Dali bi ložio vatru u školi za solidnu platu?Siguran sam da ce se javiti bar jedan , napustiti autobus i vratiti se kući.Sve ove upravne odbore imenovala je SDA i ovo je poziv i Salki Zildziću  povjereniku SDA da  obrati pažnju na one koji ce mu sutra doći i traziti novi mandat.
Mnogi će reći kad brod tone zna se ko kolo vodi i koristi siktuaciju,ali iz dosadašnjeg iskustva jasno je da je SDA prživjela i Silajdziće,i Filipoviće,i Radončiće, i uvijek ostala jaka.Neće njoj doći glave stranački obračuni i čišćenja redova koliko će joj glave doći direktori ,upravni odbori i nepotizam.

Komentari